A hétköznapi, bohókás kérdés... és válasz.  "Elkölteném!"
"Nade mégis mire?"

Részletek a törés alatt.

Sokaknak ez hatalmas fejtörést okozna. Észrevételem szerint ez a sok ember, a bolygó lakosságának 99.9%.

Vajon mit tegyünk? Tegyük jobbá a világot? Vagy csak a saját életünket? Mindent elérhetünk, amit csak akarunk.
Sajnos nem tudnám megmondani, ki mit venne belőle, mire használná  fel, de nekem pontosan megtervezett tervem van.


Először a "mínuszokat" törölném ki, az összes adósságot, amit még nem fizettünk ki, esetleg az s.o.s. dolgokat intézném még el (pl. rossz fűtés).

Itt jön a dilemmás része, amikor a fa törzse ezernyi ágacskákra, lehetőségekre ágazik szét. Megváljak a mostani életemtől? Költözzek egy puccos helyre, iratkozzak-e magániskolába, járjak-e menő helyekre, hordjam-e a legtrendibb ruhákat, váltsam-e valóra gyermekkori álmaimat?
Hát, az már nem lenne a valóság, az TUTI. Nem én lennék. Az vagyok, akinek felnőttem, ahogy nevelkedtem. A barátaimmal, családommal, tanítóimmal, gondjaimmal, örömeimmel.
Ami biztos az, hogy családi házba költöznénk, mert a mostani lakásunk bár elég tágas és otthonos, de van jó pár ok. Főleg, hogy a város központjában iszonyatos a levegő, és asztmásként ez nem tesz jót nekem. A többit meg nem is sorolom... Ezen kívül előre számolnék, eltennék egyetemre, ahova szeretnék menni, és a tesóm taníttatását is elintézném.

Miután ez megvan, és kicsit lenyugodtak a kedélyek, és biztonságban le tudok ülni egy uzsonnára suli után, elkezdenék gondolkodni a többi lehetőségen. A biztonságban-t azért emelném ki, mert ennyi pénznyereménnyel nem tudunk nem "túl hangosak" lenni a médiában. Nem kétlem, hogy valaki meg akarná kaparintani tőlünk.

Szerintem innentől csak kívánságlistát tudok írni, hisz ezután már minden megvan, ami kell.

- El szeretnék utazni minden olyan barátomhoz, akikkel nem nagyon tudtam eddig találkozni, ismerősökhöz, rokonokhoz.
- Mindenképp felújítanám a meglévő blogomat, hogy egyszerűbben folytathassam azt, amit eddig.
- Egyéb apró dolgokat vetetnék meg, de nem túl drága dolgokat, és nem sokat.
- Természetesen valami módot találnék rá, hogy segítsek a hátrányosabb helyzetűeknek. Igen, mindenki ezt mondja, csak én még komolyan is gondolom!


- A Legfontosabb viszont, hogy próbálnék nem megváltozni, nem hencegnék, és nem akarnék változtatni a stílusomon, újgazdag "barátokat" szerezni, vagy akármi ilyesmi.

Bár még mindezek után vennék részvényeket (persze szakértő segítségével), hogy ne engedjem csak úgy kifolyni a lehetőségeket a kezeim közül.

Címkék: pénz lottó publicisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://qpon.blog.hu/api/trackback/id/tr105773641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása